30 RAJTBÜNTETÉSEK

30.1 Az I lobogó szabálya
Ha az I lobogó kitűzésre került, és egy hajó testének, legénységének vagy felszerelésének bármely része a rajtjelzést megelőző utolsó percben a rajtvonal vagy valamelyik meghosszabbításainak pálya felőli oldalán van, a hajónak, mielőtt rajtol, a rajtvonal valamely meghosszabbítását keresztezve kell visszatérni annak rajt előtti oldalára.

30.2 A Z lobogó szabálya
Ha a Z lobogó kitűzésre került, a rajtjelzését megelőző utolsó percben a hajó testének, legénységének vagy felszerelésének egy része sem lehet a rajtvonal két végpontja és az első jel által meghatározott háromszögben. Ha egy hajó megsérti e szabályt és azonosítják, tárgyalás nélkül egy 20%-os pontbüntetésben kell részesíteni, amit a 44.3(c) szabály szerint kell kiszámítani. A hajót akkor is büntetni kell, ha a futamot újrarajtoltatják vagy újravitorlázzák, de nem büntethető, ha a rajtjelzés előtt azt halasztották vagy érvénytelenítették. Ha a hajót ugyanazon futam egy következő rajtkísérleténél hasonló módon azonosítják, akkor egy újabb 20%-os pontbüntetést kell kapnia.

30.3 A fekete lobogó szabálya
Ha a fekete lobogó kitűzésre került, a rajtjelzését megelőző utolsó percben a hajó testének, legénységének vagy felszerelésének egy része sem lehet a rajtvonal két végpontja és az első jel által meghatározott háromszögben. Ha egy hajó megsérti e szabályt és azonosítják, tárgyalás nélkül ki kell zárni, még akkor is, ha a futamot újrarajtoltatják vagy újravitorlázzák, de nem büntethető, ha a rajtjelzés előtt azt halasztották vagy érvénytelenítették. Ha a rajtjelzés után általános visszahívást jeleztek vagy a futamot érvénytelenítették, a versenyrendezőségnek ki kell írnia a hajó rajtszámát a futam következő figyelmeztető jelzése előtt, és ha a futamot újrarajtoltatják vagy újravitorlázzák, a hajó nem vitorlázhat rajta. Ha mégis így tesz, kizárása nem ejthető ki a sorozat pontjainak számításakor.