44 BÜNTETÉSEK AZ ESET IDEJÉBEN

44.1 Büntetésvállalás
Egy hajó kétfordulós büntetést vállalhat, ha egy versenyben történt esemény során megsérthette a 2. rész egy vagy több szabályát. A hajó egyfordulós büntetést vállalhat, ha megsérthette a 31. szabályt. Alternatívaként a versenyutasításban kiköthetik a pontozásos vagy másfajta büntetés alkalmazását, amely esetben a meghatározott büntetés az egyfordulós és a kétfordulós büntetést helyettesíti. Azonban,
(a) amikor egy hajó ugyanazon esemény során megsérthette a 2. rész egy szabályát és a 31. szabályt is, nem kell a 31. szabály megsértéséért járó büntetést elvégeznie;
(b) ha a hajó szabálysértésével sérülést vagy súlyos kárt okozott, vagy annak ellenére, hogy vállalt egy büntetést, mégis jelentős előnyre tett szert a futamban vagy a versenyben, büntetésként ki kell állnia.

44.2 Egyfordulós és kétfordulós büntetések
Miután az esetet követően olyan hamar, ahogy csak lehetséges, kellő mértékben eltávolodott más hajóktól, a hajó akkor vállal egy egy- vagy kétfordulós büntetést, amikor azonnal elvégzi a megkívánt számú, azonos irányban végrehajtott fordulót, amelyek mindegyike egy fordulást és egy perdülést tartalmaz. Amikor a hajó büntetését a célvonalon vagy annak özelében hajtja végre, teljes terjedelmével térjen vissza a vonal pálya felőli oldalára, mielőtt célba érne.

44.3 Pontozásos büntetés
(a) Egy hajó úgy vállal egy pontozásos büntetést, hogy az eset utáni első ésszerű alkalommal kitűz egy sárga lobogót.
(b) Amikor egy hajó pontozásos büntetést vállalt, viselje a sárga lobogót a célba érésig kitűzve, és erre a célvonalon hívja fel a versenyrendezőség figyelmét. Egyúttal tájékoztassa a versenyrendezőséget az esetben érintett másik hajó adatairól. Ha ez nem oldható meg, tegye meg az első lehetséges alkalommal, még az óvási határidőn belül.
(c) A hajó futambeli pontszámának kiszámításához a tényleges célba érési helye után (büntetés nélkül) kapott pontszámát le kell rontani a versenyutasításban közzétett büntetési helyeknek megfelelő helyezési számmal. Nem kaphat azonban rosszabb pontszámot, mint egy célba nem ért (DNF) hajó. Ha a versenyutasítás nem határozza meg a büntetési helyek számát, akkor a nevezett hajók 20%-ának megfelelő egész számra kerekített (0,5-öt felfelé kerekítve) helyezési számot kell alkalmazni. A többi hajó pontjait nem szabad változtatni; így lehetséges, hogy két hajó azonos pontszámot kap.