89RENDEZŐ SZERVEZET; VERSENYKIÍRÁS; A VERSENY TISZTSÉGVISELŐINEK KIJELÖLÉSE

89.1 Rendező szervezet
A versenyeket egy rendező szervezetnek kell rendeznie, amely legyen:
(a) a Nemzetközi Vitorlás Szövetség;
(b) egy ISAF tag nemzeti hatóság;
(c) egy tagegyesület;
(d) egy bejegyzett szervezet, amely nem egyesület, és ha a nemzeti hatóság úgy írja elő, annak jóváhagyásával vagy egy tagegyesülettel együttműködve;
(e) egy nem tag osztályszövetség, akár a nemzeti hatóság jóváhagyásával, akár egy tagegyesülettel együttműködve;
(f) kettő vagy több a fenti szervezetek közül;
(g) egy nem tag szervezet egy tagegyesülettel együttműködve, ahol a szervezet az egyesület tulajdona vagy annak irányítása alá tartozik. Az egyesület nemzeti hatósága előírhatja, hogy egy ilyen eseményhez a jóváhagyása szükséges; vagy
(h) ha az ISAF és az egyesület nemzeti hatósága jóváhagyja, egy nem tag szervezet egy tagegyesülettel együttműködve, ahol a szervezet nem az egyesület tulajdona és nem annak irányítása alá tartozik.
A 89.1 szabályban egy szervezet tag szervezet, ha az a helyszín nemzeti hatóságának tagja; egyébként a szervezet nem tag szervezet. Azonban ha a hajók versenyzés közben több nemzeti hatóság vizein hajóznak keresztül, egy szervezet tag szervezet, ha valamelyik érintett kikötő nemzeti hatóságának tagja.

89.2 Versenykiírás; A verseny tisztségviselőinek kijelölése
(a) A rendező szervezetnek ki kell adnia egy, a J1 szabálynak megfelelő versenykiírást. A versenykiírás módosítható, ha megfelelő tájékoztatás történik erről.
(b) A rendező szervezetnek ki kell jelölnie egy versenyrendezőséget, és ha helyénvaló, egy óvási bizottságot és a döntőbírókat. Azonban a versenyrendezőséget, a nemzetközi versenybíróságot és a döntőbírókat az ISAF is kijelölheti, ahogy azt az ISAF rendelkezései tartalmazzák.