44 KAZNE U TRENUTKU INCIDENTA

44.1 Prihvaćanje kazne

Jedrilica može prihvatiti kaznu dva okreta kada je možda prekršila pravilo iz Dijela 2 dok se natječe ili kaznu jednog okreta kada je možda prekršila pravilo 31. Upute za jedrenje mogu propisati primjenu bodovne ili neke druge kazne. Međutim,

(a) kada je jedrilica možda prekršila pravilo iz Dijela 2 i pravilo 31 u istom incidentu ona ne mora prihvatiti kaznu za prekršaj pravila 31;

(b) ako je svojim prekršajem prouzročila ozljedu ili ozbiljnu štetu ili stekla značajnu prednost u natjecanju (jedrenju) ili seriji, ona se za kaznu mora povući.

44.2 Kazne jednog ili dva okreta

Nakon što se dovoljno udalji od drugih jedrilica čim je prije moguće poslije incidenta, jedrilica prihvaća kaznu jednog ili dva okreta odmah čineći zahtijevani broj okreta u istom smjeru, gdje svaki okret uključuje jedno letanje i jedno kruženje. Kada jedrilica prihvaća kaznu na ili u blizini linije cilja, mora odjedriti potpuno na stranu kursa linije cilja prije završavanja.

44.3 Bodovna kazna

(a) Jedrilica prihvaća bodovnu kaznu isticanjem žute zastave u prvoj mogućoj prigodi nakon incidenta.

(b) Kada je jedrilica prihvatila bodovnu kaznu, mora isticatižutu zastavu do završavanja i skrenuti na nju pozornost regatnog odbora na liniji cilja. U tom trenutku ona također mora obavijestiti regatni odbor o drugoj jedrilici umiješanoj u incident. Ako je to neizvedivo, mora to učiniti u prvoj mogućoj prigodi unutar vremenskog ograničenja za prosvjede.

(c) Bodovi natjecanja (jedrenja) jedrilice koja je prihvatila bodonu kaznu moraju biti bodovi koje bi dobila bez ove kazne, uvećanih za broj mjesta naveden u uputama za jedrenje. Međutim, ona ne smije biti bodovana slabije od "nije završila". Kada ga upute za jedrenje ne navode, broj mjesta mora biti cijeli broj (zaokružujući 0.5 na više) najbliži iznosu od 20% od broja prijavljenih jedrilica. Bodovi ostalih jedrilica ne smiju se mijenjati; stoga, dvije jedrilice mogu dobiti jednake bodove.